България Ер с две нови дестинации от края на април 2016 г.

6155
12.12.2015

През 2016-та година, превозвачът България Ер ще лети до две нови дестинации. Това са Лисабон, Португалия и Аликанте, Испания. Първите полети за там са планирани да се случат в края на месец април следващата година.

Още през лятото на тази година от компанията информираха, че ще започнат да изпълняват редица нови полети, което е възможно след подписан договор за партньорство с Brussels Airlines. В момента се правят проучвания от страна на компанията и за нови дестинации в посока Изток.

Освен това, авиопревозвачът планира да увеличи и капацитета на самолетите. Това се прави с цел да бъдат покрити очакванията на пътниците по отношение ценовите нива на билетите. За 2015-та година се очаква да бъде отчетен прираст с близо 4% на пътниците, които летят по международни линии.

От компанията прогнозират тази тенденция да продължи и през следващата година, затова е необходимо да се направи нужното за разширяване на обема от дейности, които се предлагат от Bulgaria Air. Една от важните стъпки в тази посока, които предстоят, е да се договорират нови самолети на лизинг. Те ще бъдат Airbus 321, които са с по-голям капацитет. С увеличаване броя на седалките, компанията ще стане по-конкурентна на пазара.

През 2016-та година, превозвачът България Ер ще лети до две нови дестинации. Това са Лисабон, Португалия и Аликанте, Испания.

Преди броени дни, бе представена Стратегия за развитие на авиацията в Европа. Тя засяга както безопасността и сигурността, така също опазването на околната среда и инфраструктурата по отношение на летателния трафик. Стъпка в тази посока е програмата Open Sky, която ще допринесе трасетата да бъдат оптимизирани, ще доведе до намаляване на разходите за горива, както и за намаляване на вредни емисии.

Обект на обсъждане са и правата на пътниците. Всичко тези промени със сигурност ще окажат въздействие върху икономическите показатели на авиокомпаниите. Затова всички те очакват с голямо нетърпение Европейския парламент да създаде равни правила за всички, като гласува добрите предложения на Европейската комисия.

От българския авиопревозвач са категорични, че пазарът в последните години е изключително динамичен. Много силна е конкуренцията напоследък на компании от ОАЕ, Катар и Турция, които до преди 15 години изобщо не бяха известни.

Коментирайте

Вижте още

news_pict_20181218155930000000.jpg
Wizz Air стартира нови 6 дестинации от Варнаповече
news_pict_20190103163034000000.jpg
Райънеър отчете спад в печалбата сиповече
news_pict_20180709134239000000.jpg
Аерофлот стартира ежедневни полети от Бургас до Москваповече

Коментари

0

Търси самолетни билети

Брой пътници според възрастта (макс. 9 души)
18+ г
12-18
2-12г
0-2г
Самолетни билети Варна - Берлин
73 EUR