Графити срещу Путин върху корпуса на самолет на Аерофлот

2327
01.12.2014

Руски самолет на авиокомпания "Аерофлот" осъмна с надписи "анти Путин". Върху корпуса и двигателя с черен маркер са изписани няколко нецензурни израза, които подчертават категоричната неприязън на авторите към руския държавен глава.

Единият от изразите идва от името на подигравателна песен от новия фолклор в Украйна, наречена "Путин - хуйло". На друг детайл от самолета се чете и "Прочети ми Пушкин. Помислете за това."

Майсторите на нескопосаните графити е трябвало да използват и конфитюр, за да бъде гаврата още по-голяма, но явно на са имали време да осъществят до край пъкления си план. Самолетът Боинг А321 на руския авиопревозвач Аерофлот е излетял по дестинацията си само с черен, но не и със сладък надпис.

Графити срещу Путин върху самолет на Аерофлот, снимка: avianews.com

Кратката нео фолк песен с припев тип "ла-ла-ла" и единствени думи "Путин - хуйло" е сътворена от футболни фенове на украинските отбори "Шахтьор Донецк" и "Металист Харков“. Рефренът става изключително популярен след руската инвазия в Украйна тази година и то основно сред противниците на политиката на Путин.

Графити срещу Путин върху самолет на Аерофлот, снимка: avianews.com

Сред най-култовите версии на песента са изпълненията на украинския депутат Олег Ляшко, както и на екс вътрешния министър на Украйна Андрий Дешчиця. Последният изпя "Путин - хуйло" пред посолството на Руската федерация в Киев и то хорово - с подкрепата на десетки протестиращи срещу нахлуването на войски на Москва в бившата руска република.

Самата песен възпламени масово недоволството на руснаците, особено в дипломатическите кръгове на посолството в Украйна. Засегнати се почувстваха и управляващите в Кремъл.

Графити срещу Путин върху самолет на Аерофлот, снимка: avianews.com

Вандалският инцидент е станал през нощта на 28 ноември на самолетния паркинг, непосредствено до Терминал D на Летище "Бориспол". Установени са извършителите на поредната провокация по оста Москва - Киев. Авторите са служители на летище "Бориспол" в украинската столица. Охраната на аеропорта е задържала летищните служители - футболни ултраси. На този етап няма информация дали майсторите на среднощните графити са уволнени.

Коментирайте

Вижте още

news_pict_20181218155930000000.jpg
Wizz Air стартира нови 6 дестинации от Варнаповече
news_pict_20190103163034000000.jpg
Райънеър отчете спад в печалбата сиповече
news_pict_20180709134239000000.jpg
Аерофлот стартира ежедневни полети от Бургас до Москваповече

Коментари

0

Търси самолетни билети

Брой пътници според възрастта (макс. 9 души)
18+ г
12-18
2-12г
0-2г
Самолетни билети Бургас - Дебрецен
27 EUR