СКАНДАЛ! Американци са свалили полет MH370 над океана (ВИДЕО)

2585
23.12.2014

Американски военни са свалили умишлено полет MH370 на "Малейжа еърлайнс" от страх, че машината може да предизвика въздушен атентат над военна база в Индйския океан, подобен на 9/11. Скандалната версия е на бившия шеф на вече закритата авиокомпания Proteus Airlines Марк Дюган.

Дюган, който е и писател твърди в интервю за "Paris Match", че е много вероятно безследно изчезналият Boeing 777 да е свален от американските военни, а веднага след като са осъзнали грешката си, да са покрили случая.

Дюган дори предполага къде е бил свален пътническият лайнер. Това, по думите му се е случило близо до военновъздушна база на САЩ на британския остров Диего Гарсия в Индийския океан.

Американци са свалили полет MH370 над океана, твърди бивш авиошефСвидетели от Малдивските острови разказали на Дюган, че са видели злополучният въздушен апарат да лети изключително ниско. Дюган цитира рибар от малко островче в района. По думите на човека на 8 март 2014 г. е видял голям самолет, който е бил в цветовете на Malaysia Airlines. Приятели рибари на очевидеца пък са намерили пожарогасител, който бил празен в близост до о. Баарах.

Още през август тази година "Daily Mirror" излезе с информация, че полет MH370 е летял към малък атол - Диего Гарсия в акваторията на Индийския океан. Веднага след твърдението на таблоида посолството на САЩ в Куала Лумпур отрече твърдението.

Говорител на американската дипломатическа мисия в Малайзия дори заяви, че "не съществуват индикации MH370 да е летял близо до Диего Гарсия или до Малдивите". По думите му пред в."Star" изчезналият самолет не е извършил кацане на остров Диего Гарсия.

Американци са свалили полет MH370 над океана?Бившият авиошеф и настоящ писател Марк Дюган има и още едно обяснение на мистерията. Според него напълно вероятно е на борда да е лумнал пожар. Това може да е причина капитанът на полета да е решил да изключи електронните устройства на машината. Самолетът е продължил да лети на автопилот, а пътниците и екипажа на борда са се задушили.

Французинът Дюган, който е роден в Сенегал твърди, че британски таен агент лично го е предупредил да не се и опитва да разследва защо полет МН370 е изчезнал. В противен случай рисковете щели да бъдат големи. По думите на Дюган територията на атола Диего Гарсия е собственост на Великобритания, което може да означава, че службите на парламентарната монархия биха могли да покрият инцидент като този.

Неколкократно от 8 март досега американските власти са декларирали, че нямат каквито и да е данни за изчезналия самолет. У Дюган, обаче все още има съмнения, че САЩ - държавата с най-модерната техника в целия свят може да изгуби следите на дълъг 63 метра самолет.

Тим Кларк, CEO на Emirates Airlines подкрепя част от тезите на Марк ДюганПодобна е тезата и на Тим Кларк, който е CEO на Emirates Airlines. Още през октомври той заяви, че данните за инцидента с полет MH370 са били покрити от "определени хора".

По думите на Тим Кларк самолетът може да бъде открит с мощни военни локатори, дори и с изключени транспондери на борда.

239 души - екипаж и пасажери, повечето от които китайци, са пътували на борда на изчезналия мистериозно Боинг 777.

На фаталния 8 март 2014 г. те се връщали към столицата Пекин от малайзийския главен град Куала Лумпур.

 

Коментирайте

Вижте още

news_pict_20181218155930000000.jpg
Wizz Air стартира нови 6 дестинации от Варнаповече
news_pict_20190103163034000000.jpg
Райънеър отчете спад в печалбата сиповече
news_pict_20180709134239000000.jpg
Аерофлот стартира ежедневни полети от Бургас до Москваповече

Коментари

0

Търси самолетни билети

Брой пътници според възрастта (макс. 9 души)
18+ г
12-18
2-12г
0-2г
Самолетни билети София - Виктория (Сейшели)
851 EUR