Американските авиокомпании с нови, безплатни екстри

1912
02.02.2016

Последните 15 години бяха белязани от мерки за икономии във всички американски авиокомпании. Добрата новина за пътуващите е, че идва краят на тези спестявания и авиопревозвачите връщат някои от безплатните екстри, които преди години предлагаха на своите пътници. Става дума за по-добри закуски, които се сервират в самолетите, по-богат избор на филми и други.

American Airlines е поредният авиопревозвач, който възстанови някои от екстрите за пътниците по време на полет - безплатните закуски за пасажерите в икономична класа и повече безплатни развлечения по някои от дестинациите. Такива безплатни закуски от авиокомпанията не са предлагали в последните 13 години. 

Авиокомпаниите в САЩ масово премахнаха повечето от безплатните екстри, които предлагаха на своите пътници след терористичните атаки на 11 септември 2001 г. Трагедията бе последвана от сериозна рецесия, която принуди авиокмопаниите да откажат на своите пасажери дори такива удобства като одеяла, по-широко място за краката, възглавници и други. Хора на ръководни позиции в авиокомпаниите твърдят, че това е било решение от което е зависело оцеляването им тогава.

Американ еърлайнс започва да предлага бисквитки от февруари, като първоначално това ще се прави при полетите от Ню Йорк до Сан Франциско и Лос Анджелис. След още два месеца - през април, такива безплатни закуски ще се дават на пътниците по всички вътрешни линии. Компанията ще върне и предлагането на ястия за тези, които пътуват в туристическа класа по маршрута от Далас до Хаваите, като планира това да се случи от началото на месец май.

Друга американска авиокомпания - United Airlines, също обяви, че от месец февруари връща безплатните закуски за пасажерите.

Американските авиокомпании отново с безплатни екстри.

Американ еърлайнс освен това разширяват възможностите за развлечения на борда на самолета по време на вътрешни полети. Компанията предлага на пътниците си вградени в седалките телевизионни екрани. Пасажерите ще могат да гледат на тях филми или шоупрограми, както и да слушат музикални албуми, като изборът и на трите ще бъде голям. 

При Делта еърлайнс също има богат избор от развлекателни програми за пътниците, но техният подход е различен. Компанията дава възможност пасажерите да ги гледат на своите собствени мобилни устройства.

Американските авиокомпании отново с безплатни екстри.

Коментирайте

Вижте още

news_pict_20181218155930000000.jpg
Wizz Air стартира нови 6 дестинации от Варнаповече
news_pict_20190103163034000000.jpg
Райънеър отчете спад в печалбата сиповече
news_pict_20180709134239000000.jpg
Аерофлот стартира ежедневни полети от Бургас до Москваповече

Коментари

0

Търси самолетни билети

Брой пътници според възрастта (макс. 9 души)
18+ г
12-18
2-12г
0-2г
Самолетни билети София - Ливърпул
72 EUR