Самолетни билети до Рим

самолетни билети до рим

Рим всъщност притежава всичко и нищо не търси в годините и вековете. Тук ще откриете главата на Римокатолическата църква, ще видите изящните творби на десетки художници, тук са написали най-великите си стихове и проза поети и писатели, тук е плеядата от световни владетели, за които и до днес респектът е голям. Рим е градът и на първокласната кухня, виното и модата.

Вечният град повече от 20 века привлича като магнит хора от целия свят. Неслучайно го определят като един от най-величествените и най-романтичните градове в света. Столицата на Италия има атрактивна амалгама от свръх забележителности и атрактивен живот. Поглед към историята показва, че през април 753 г. пр. Хр. Ромул основава Вечния град. Това се случва след като убива брат си Рем. Във вековете напред Рим се превърнал в могъща империя, чийто връх достига при Марк Аврелий. Градът е основан на седем хълма Капитолий, Палатин, Квиринал, Виминал, Есквилин, Целий и Авентин, неговият по-малък брат е Пловдив - градът на седемте тепета. Може би неслучайно в една и съща година - 2019-та градове от двете държави - Италия и България са избрани за Европейски столици на културата - Матера и Пловдив.
Част от ЮНЕСКО е историческият център на Рим. Именно в централната част на Вечния град са прелестните дворци, руини, базилики и изящни статуи.

Цени на евтини самолетни билети

(двупосочни с включени летищни такси)

До Рим
От Рим

Търсене на самолетни билети с дати по Ваш избор

 
Брой пътници според възрастта (макс. 9 души)
18+ г
12-18
2-12г
0-2г

Полезна информация за Рим

 

ЛЕТИЩА В РИМ

Фиумичино и Чиампино са двете основни летища на Рим. Полети от София има само да по-голямото – Фиумичино.

Фиумичино - удобно летище, свързано с центъра на Вечния град с метро, влак и автобус. Бързият влак Leonardo Epxpress стига директно до централната гара Termini за половин час и то за 14 евро на билет. Редовните автобуси Terravision също са вариант. Цената е в пъти по-ниска - 4 евро, но времето до гара Termini ще вземете за около час. Ако предпочетете влак FR1 билетът за него ще Ви струва 8 евро, а времето е почти същото - 55 минути.
 
Чиампино - Част от полетите до Рим от Букурещ и Солун използват и това римско летище. Автобусите Terravision ще ви дадат възможност само за 4 евро да стигнете до центъра на столицата за по-малко от 40 минути.

 

ПОЛЕТИ ДО РИМ

До Рим от България полети има от София - директни, а от Бургас са с прекачване. Може да пътувате до Вечния град и от близките Букурещ и Солун.

 

  • Полети от София до Рим

Нискотарифната Wizz Air,традиционните Bulgaria Air и Alitalia предлагат полети между двете столици. Тези на Wizz Air са директни - във вторник, четвъртък и събота. Редовните полети на Bulgaria Air и Alitalia са всеки ден, а в понеделник, сряда, четвъртък и неделя - дори два пъти дневно. Всички самолети кацат на Фиумичино.

 

  • Полети от Бургас до Рим и от Варна до Рим

От двата ни черноморски града може да летите до Рим с България Ер с прекачване в София пет дни в седмицата.

 

  • Полети от Букурещ до Рим

И от румънската столица Уиз Еър има евтини самолетни билети до Рим. Blue Air също предлага полети до Фиумичино. Алиталия и Tarom са със всекидневни директни сутрешни и вечерни полети от Букурещ до Рим.

 

  • Полети от Солун до Рим

Можете да резервирате билети и от Солун до Рим. Директни полети до Рим от летище Македония във втория по големина гръцки град извършва Alitalia. И нискотарифната easyJet има полети до Фиумичино. До летище Чиампино лети Ryanair и то всеки ден.

Резервация по телефон

02 905 10 82

Обадете ни се, за да получите информация за евтини самолетни билети или да резервирате полет.

пон-пет: 8-20 ч.   съб-нед: 10-18 ч.
Самолетни билети София - Франкфурт
181 EUR
Wizz Air стартира нови 6 дестинации от Варнаповече