Самолетни билети до Москва

Самолетни билети до Москва

Най-големият руски град. Столицата на Русия наброява повече от 11 милиона жители. Освен че е най-големият европейски град Москва е и на пето място по население в целия свят.

В централната част на мегаполиса е Кремъл. В него се помещават президентът и изпълнителната власт на Руската федерация. Преди това през Средновековието Кремъл е бил крепост. Други символи на Москва са Червения площад и катедралния храм „Св.Василий Блажени“. Като един от основните туристически центрове в Русия Москва се нарежда сред най-скъпите градове в света.

Основният руски град е и средище на изящните и сценичните изкуства. Болшой театър, Руската държавна библиотека, Третяковската галерия, Музеят за изобразително изкуство и Новодевическият манастир са задължителните дестинации за туристи по време на културните обиколки на мегаполиса.

Цени на евтини самолетни билети

(двупосочни с включени летищни такси)

До Москва
От Москва

Търсене на самолетни билети с дати по Ваш избор

 
Брой пътници според възрастта (макс. 9 души)
18+ г
12-18
2-12г
0-2г

Полезна информация за Москва

 

ЛЕТИЩА В МОСКВА

Три са летищата в най-големия европейски град – Шереметиево, Домодедово и Внуково. Те са свързани с метрото с AEROEXPRESS. Трансферният еднопосочен билет струва 9 евро.

До Шереметиево се стига с автобуси 851, 817 и H1. Те правят връзка с метрото. Съобразете пътуването си до аеропорта с пътния трафик. Най-бързият вариант, за да стигнете от Шереметиево до централната спирка Белоруска е 35 минути с AEROEXPRESS влак.

До Домодедово – най-голямото московско летище – може да стигнете с автобус или с експресен влак от центъра на Москва. 3 евро е цената на билета с обикновен влак от центъра до аеропорта, а времето е около час. Същата е цената и за автобус, но пък времето е два пъти по-кратко.

До Внуково се стига за 35 минути от централната московска част с AEROEXPRESS. Може да пътувате и с автобус за 4 евро на посока и 40 минути при нормален трафик.

 

ПОЛЕТИ ДО МОСКВА

Летищата в четири български града предлагат полети до столицата на Русия. До Москва може да летите и от Букурещ и Солун.

 

  • От София до Москва

Bulgaria Air и Aeroflot предлагат самолетни билети до Москва. Мащините и на двете авиокомпании летят директно. На по-ниски цени са полетите с прекачване. Изпълняват ги Air Serbia, Turkish Airlines и Alitalia.

 

  • От Пловдив до Москва

Siberia Airlines - това е авиокомпанията, която единствено лети директно от втория по големина български град до Москва. От европейската столица на културата за 2019 година до руския мегаполис обаче може да пътувате без прекачване само от средата на януари до края на март.

 

  • От Бургас до Москва

За всички, които живят близко до българското Черноморие, удобен вариант биха били полетите от Бургас до Москва. За целта може да ползвате офертите на Siberia Airlines до Домодедово, а през лятното полетно разписание и на Bulgaria Air - отново до летище Шереметиево.

 

  • От Варна до Москва

Siberia Airlines и Bulgaria Air - това са двете авиокомпании, с които може да пътувате директно от летището във Варна до Москва. Съответно до Домодедово и до Шереметиево, но само през летния сезон. Вариант за полет от българската морска столица до руският първи град имате с Austrian Airlines, но с прекачване във Виена.

 

  • От Букурещ до Москва

От румънската столица има още добри алтернативи, за да стигнете със самолет до Москва. Предлагат ги Aeroflot и Tarom. И двете авиокомпании изпълняват директни полети до летище Шереметиево. Има и още опции - турските и австрийските авиолинии, както и Луфтханза. Компаниите имат полети с прекачване съответно през Истанбул, Виена или Франкфурт.

 

  • От Солун до Москва

Вариант и за българите от Югозападната половина на страната. Добри цени на билетите до летище Домодедово от Солун дава Aegean Airlines. Самолети на компанията летят всеки понеделник и четвъртък. През лятото - почти всекидневно. Добра цена може да откриете и при Air Serbia, но с прекачаване през Белград.

Резервация по телефон

02 905 10 82

Обадете ни се, за да получите информация за евтини самолетни билети или да резервирате полет.

пон-пет: 8-20 ч.   съб-нед: 10-18 ч.
Самолетни билети Варна - Прага
21 EUR
Wizz Air стартира нови 6 дестинации от Варнаповече