Самолетни билети до Мадрид

Самолетни билети до Мадрид

Жадувате за среднощни фиести, искате да яхнете Живота като див жребец и да препускате по улици и заведения като пламенна поема, която разгорещява и кипи кръвта? Столицата на южната европейска държава пленява, упоява и не те пуска лесно обратно в нормалното житейско русло. Тук няма непознати - приятелствата спонтанно се зараждат, страст обхваща всяка фибра от тялото Ви, докато не усетите онова истинско очарование на Мадрид.

Столицата пали интереса не само на туристи, но и на историци със своята жизнерадост, която от 16-ти век - обявяването на града за главен - не е спирала да пленява сетива и човешки съдби. Ако случайно, ама съвсем случайно Ви налегне умора от купони и приятни разговори може да станете пътешественици в света на изкуството.

Вижте - в централната част на столичния град е ориентирът за всички туристи - Пуерта дел Сол - т.нар. нулев километър. На юг и на запад са кварталите - легенди на града. Лавапиес - превърнал се от работнически в наситен с етноси заради обитателите му - емигранти от Азия и Африка. В Лос Аустриас е Кралският дворец и забележителният площад Пласа де Сибелес с гара Аточа и Сол в двата му края. Ето тук кипи животът, тук ще откриете стотиците барове и ресторанти с вкусна паеля.

Зад внушителните музеи е и една от емблемите на Мадрид - паркът Буено ретиро. На север от Пуерта дел Сол и Гран Виа ще откриете кварталите Чуека и Маласаня. Сърцето на клубовете и модните магазини. Бивш хомосексуален район, днес - определян като меката на широкоскроените.

Цени на евтини самолетни билети

(двупосочни с включени летищни такси)

До Мадрид
От Мадрид

Търсене на самолетни билети с дати по Ваш избор

 
Брой пътници според възрастта (макс. 9 души)
18+ г
12-18
2-12г
0-2г

Полезна информация за Мадрид

 

ЛЕТИЩА В МАДРИД

Барахас - това е основното международно летище на испанската столица. Аеропортът разполага с 4 терминала. Връзката между тях е с безплатен бус. Има и няколко варианта, за да стигнете по суша до сърцето на Мадрид или до останалите испански градове. Опциите са влак, две автобусни линии и метро. Билетите са на приблизително еднаква цена, но разликата е във времето и в маршрута.

Най-бързо до центъра на Мадрид ще стигнете с линия C-1 на влакчетата Renfe. По този начин придвижването до жп гарата на столичния град Atocha ще Ви отнеме не повече от половин час. Билетът струва 2.55 евро в посока. Не забравяйте, че  този вариант за придвижване е възможен, само ако сте на Терминал 4.

Линия 8 на метрото обслужва всички терминали на единственото мадридско летище. Движи се до спирката Nuevos Ministerios. Билетът в посока е 4.50 евро от всеки терминал, а времето - 35 минути от 1-ви, 2-ри и 3-ти и 45 минути от 4-ти терминал.

Ако полетът Ви е късен вариантът да се придвижите до центъра през нощта е Linea Expres Aeropuerto - денонощната линия, която ще Ви отнеме 40 минути, а билетът е 5 евро в посока. В светлата част транспортът е на интервали от 15 минути. Между 23.30 ч. и 6.00 ч. не се използва спирката Atocha RENFE. В този часови диапазон се тръгва от Plaza de la Cibeles. До там ще се придвижите с някой от нощните автобуси на всеки 35 минути.

 

ПОЛЕТИ ДО МАДРИД

Вариантите да стигнете до столицата на Испания по въздух са директните полети от София и тези с прекачване от Бургас и Варна. Опции за въздушни връзки до Мадрид са полетите от румънската столица Букурещ и гръцкия град Солун.

 

  • От София до Мадрид

Вариантите за билети за самолети по маршрута са няколко. Родния превозвач Bulgaria Air има пет директни въздушни връзки с Мадрид. В летния сезон достигат и до седем. С прекачване шансовете да стигнете до испанската столица са Луфтханза, Еър Франс и Ал Италия. И Wizz Air летят на ниски цени, но само в събота и вторник.

 

  • От Бургас до Мадрид

Опциите да стигнете до Мадрид от Бургас са две и то с прекачване. Услугата предлагат Bulgaria Air през София и чешките авиолинии през Прага.

 

  • От Варна до Мадрид

Турските, австрийските авиолинии и Bulgaria Air имат опции за полети от морската ни столица до Мадрид, но с прекачване.

 

  • От Букурещ до Мадрид

Изгодно ще Ви излезе да пътувате до Мадрид от столицата на Румъния. Това е вариант за българите, които живеят в Североизточната част на страната ни. От Букурещ три low cost компании предлагат ниски цени за самолетни билети до Мадрид - Vueling, Wizz Аir и Blue Air. Всеки ден Tarom предлага директен полет до Мадрид, а пък Lufthansa - само с прекачване. 

 

  • От Солун до Мадрид

Вариант да посетите Мадрид имате и с полети от Солун. За да стигнете, обаче ще трябва да се прехвърляте на други европейски летища, но пък това ще Ви струва понякога и по-евтино от директните въздушни връзки. Опциите с прекачване са на Fly Niki и на гръцките Aegean Airlines.

Резервация по телефон

02 905 10 82

Обадете ни се, за да получите информация за евтини самолетни билети или да резервирате полет.

пон-пет: 8-20 ч.   съб-нед: 10-18 ч.
Самолетни билети София - Базел
50 EUR
Wizz Air стартира нови 6 дестинации от Варнаповече