Самолетни билети до Лос Анджелис

Самолетни билети до Лос Анджелис

Добре дошли в градът на сбъднатата US dream. Наричат го Градът на ангелите, защото на испански вторият по големина американски мегаполис означава именно Ангел. Матафората и алегорията с името и същността на града са в отлична симбиоза. В този ултрамодерен, блестящ и лъскав Лос Анджелис няма да откриете почти нищо свято. Напротив! Тук ще се сблъскате със скъпи коли и заведения, бутици и сгради, както и с хора, които демонстрират щедро възможности и постижения. Но няма нищо случайно - Лос Анджелис е емблемата на САЩ, която привлича „мечтаещи” хора от целия света.

Разположен в щата Калифорния, Лос Анджелис е главното икономическо, културно и развлекателно средище, за което рамките на Северна Америка се оказват тесни. Градът е космополитен сам по себе си, а със своите над 8,3 млн. души е вторият по население град в Съединените щати.

Географската уникалност на Лос Анджелис е в това, че е единствения по размерите си американски град, пресечен от планинска верига. Ето и размери за разбирачите - дължината на мегаполиса в посока север – юг е 70 километра, а от изток до Тихия океан ще изминете 45 км. За град е обявен през далечната 1850 година.

През годините в района, в който е разположен Лос Анджелис е имало поредица силни земетресения. Причината - градът е разположен върху сеизмичния разлом St.Andreas. Освен с доста честите си земетръси градът е световноизвестен с лъскавите квартали, в които всичко е сякаш на високи обороти. С евтини самолетни билети от Check.BG до Лос Анджелис ще откриете Лонг Бийч, Пасадина, Винъс, Китайския и Корейския квартал, но перлата е една - Холивуд.

Цени на евтини самолетни билети

(двупосочни с включени летищни такси)

До Лос Анджелис
От Лос Анджелис

Търсене на самолетни билети с дати по Ваш избор

 
Брой пътници според възрастта (макс. 9 души)
18+ г
12-18
2-12г
0-2г

Полезна информация на Лос Анджелис

 

ЛЕТИЩЕТО НА ЛОС АНДЖЕЛИС

Los Angeles International Airport - това е международното летище, което обслужва полетите до града и околностите. Пистите му се намират буквално на самия тихоокеански бряг, но достатъчно далеч от центъра на Лос Анджелис.

За удобен, бърз и евтин превоз до сърцето на Лос Анджелис ползвайте услугите на специалния автобус FlyAway Bus. Хванете го в посока Union Station. Билетът в посока струва $8, а времето за трансфер е между 30 и 50 мин. Билет може да си купите само с кредитна или дебитна карта и в самия FlyAway Bus.

Има още по-евтин начин, за да се придвижите до централната гара на града. До Union Station може да се качите на градския автобус 42. Билетът струва само долар и 50, а времето, за което ще стигнете гарата е между час и два.

 

 

ПОЛЕТИ ДО ЛОС АНДЖЕЛИС

 

  • Полети от София до Лос Анджелис

Цените на билетите до Лос Анджелис са доста по-високи от тези до градовете в Североизточната част на САЩ. През лятото, обаче авиокомпании, сред които Turkish Airlines, Lufthansa, Alitalia, Air France/KLM предлагат евтини самолетни блилети за направлението. Сред добрите предложения са и тези на Bulgaria Air. Българският авиопревозвач комбинира полетите си с авиокомпании като Iberia, Air France/KLM и Virgin Atlantic.

 

  • Полети от Букурещ до Лос Анджелис

Вариант за евтини самолетни билети до западния бряг на САЩ има и от Букурещ. Ниски цени за полетите до Лос Анджелис от летище Отопени дават операторите British Airways и Луфтахнза. Румънските авиолинии Tarom си партнират с Virgin Atlantic за ниски цени на билетите по дестинацията.

 

  • Полети от Солун до Лос Анджелис

И от северния гръцки град Солун може да летите до западния бряг на САЩ. Ако живеете в югозападната част а страната вижте цените на билетите през Check.BG на турските авиолинии, Swiss, Air Berlin. В летния сезон Алиталия също предлага конкурентни цени за резервации до Лос Анджелис.

Резервация по телефон

02 905 10 82

Обадете ни се, за да получите информация за евтини самолетни билети или да резервирате полет.

пон-пет: 8-20 ч.   съб-нед: 10-18 ч.
Самолетни билети София - Манчестър
77 EUR
Wizz Air стартира нови 6 дестинации от Варнаповече