Самолетни билети до Виена

Самолетни билети до Виена

Внушителната катедрала в централна Виена - Свети Стефан е ням свидетел на случващото се в този достолепен град вече 867 години. Това е и един от символите на колоритната австрийска столица. Градът е разположен на два бряга - тези на най-дългата европейска река Дунав. На един от тях е и Пратера - атрактивен през всеки сезон увеселителният парк създава настроение на малки и големи не само с световноизвестното Виенско колело, но и със спиращи дъха високоскоростни влакчета и забавления. Спрете за миг, заслушайте се и ще усетите, че Виена може да шепти и да се раздава - по малко на всеки, дръзнал да я посети. Палитра от възможности за наслада на сетивата - прочутата торта Сахер за небцето и ендорфина, камерните концерти в залите с отлична акустика - за ценителите на едно от великите изкуства - музиката. Изкуство, история и култура се преплитат между стените на Виенската опера, театри и десетки музеи, сред които"Леополд", "Музея по история на изкуствата", Императорският театър, театърът в Йозефщат и Народният театър.

Амалгамата става силна и брилянтна, когато с традициите и историята на града се преплетат младежкия дух, модернизма и изобретателността на съвременните виенчани. Казват, че Виена е обединила без никакви усилия наследството на историята със задъхания дух на новата ера. Тук има и ще има и занапред по нещо за всеки вкус и стил. Открийте Виена и посетете двореца Шьонбрун - съчетание от величие и сила. В двора му се намира и уникалният зоопарк, един от най-старите в Европа.

Цени на евтини самолетни билети

(двупосочни с включени летищни такси)

От Виена

Търсене на самолетни билети с дати по Ваш избор

 
Брой пътници според възрастта (макс. 9 души)
18+ г
12-18
2-12г
0-2г

Полезна информация за Виена

 

ЛЕТИЩА ВЪВ ВИЕНА

Едно е летището на Виена. То е свързано с централната част на града с удобни влакове и автобуси.

Vienna International Airport - след като кацнете на летището имате няколко опции да стигнете до сърцето на стара Виена. Скъпо, но бързо е придвижването с влакът City Airport Train. Цената му е 11 евро на човек в посока, но пък стигате за четвърт час до забележителностите на австрийската столица. Друг вариант, в случай, че времето не ви е ценно е мотрисите на S-Bahn. Купете билет за 4.20 евро и след 25 минути сте на Wien Mitte. Автобусната опция - линията 1185 ще ви отведе до самия център на столицата. Стигате за 8 евро в посока, но и за по-дълго време - почти 45 минути. Ако пък Виена не е вашето място, където искате да отдъхнете от летището има  удобни транспортни връзки до няколко града в Австрия.

 

ПОЛЕТИ ДО ВИЕНА

Българската столица София, двата ни морски големи града Бургас и Варна, както и близките до България Солун и Букурещ предлагат дестинации до Виена.

 

  • Полети от София до Виена

Австрийските авиолинии и Bulgaria Air Ви предлагат атрактивни цени на билетите до Виена. Авиокомпаниите дават палитра от полети без прекачване до австрийската столица всеки ден през годината.

 

  • Полети от Бургас до Виена

Можете да резервирате вашата почивка във Виена като започнете със самолетен билет и от Бургас. Предоставя Ви го отново България Ер, но с прекачване през София.

 

  • Полети от Варна до Виена

Всеки ден и то директно може да летите и от морската ни столица до Виена. Услугата е част от полетната програма на Austrian Airlines в България. Дестинацията е възможна 365 дни в годината.

 

  • Полети от Букурещ до Виена

Летището Отопени в столицата на Румъния дава доста възможности да стигнете до Виена със самолет на ниска цена. Австрийските авиолинии и Tarom Ви предлагат тези опции. Машините на компаниите летят без прекачване по дестинацията в 4 до 8 различни часове в денонощието.

 

  • Полети от Солун до Виена

За Югозападна България опцията освен София е и Солун. На този етап от втория по големина гръцки град до австрийската столица с директни полети оперират австрийските авиолинии от Austrian Airlines всекидневно. Самолети на Air Berlin/Fly Niki летят два пъти в седмицата.

Резервация по телефон

02 905 10 82

Обадете ни се, за да получите информация за евтини самолетни билети или да резервирате полет.

пон-пет: 8-20 ч.   съб-нед: 10-18 ч.
Самолетни билети София - Болоня
20 EUR
Wizz Air стартира нови 6 дестинации от Варнаповече