Самолетни билети до Венеция

Самолетни билети до Венеция

Добре дошли в Кралицата на Адриатика - Венеция, прекрасна и неповторима дори през зимата! Наричат столицата на италианския регион Венето още Градът на мостовете, Градът на водата и Градът на светлината. Тук 450 моста минават над 180 канала, а древните дворци ще Ви очароват, за да се върнете отново във Венеция и да доведете още приятели. Само около Канале Гранде ще се насладите на повече от 170 могъщи и величествени сгради, строени от 13 в. до 18 в.

Градът е открит от бежанци. Много хора са избягали в труднодостъпната област, когато немските племена нахлули през 5 в. в Северна Италия. През столетията Венеция се превърнала в най-значимото пристанище както в Адриатическо, така и в Средиземно море. Морската търговска флотилия на Венеция през годините на разцвет е достигнала до 3000 кораба. След краха на Наполеон, австрийците поемат управлението на Венеция. Едва в средата на 19 в. островният град се присъединява към Италия. За по-добрата връзка между континента и града преди 82 години е построен асфалтов и релсов мост. И така от 1932 г. е поставено на дневен ред ускореното развитие на Венеция като една от най-желаните дестинации за туризъм в света.

Цени на евтини самолетни билети

(двупосочни с включени летищни такси)

До Венеция
От Венеция

Търсене на самолетни билети с дати по Ваш избор

 
Брой пътници според възрастта (макс. 9 души)
18+ г
12-18
2-12г
0-2г

Полезна информация за Венеция

 

ЛЕТИЩА ДО ВЕНЕЦИЯ

Две са близките и удобни летища до Венеция - Марко Поло и Тревизо.

Марко Поло /Marco Polo International Airport/ - това е основната аерогара, която обслужва полетите до Венеция. Съвсем удобно и бързо може да се придвижите до сърцето на Венеция. Хванете автобус на компаниите A.C.T.V или A.T.V.O. Така с билет от 6 евро и за не повече от половин час сте на Piazzale Roma. И двете компании предлагат удобна връзка и до централната гара в Местре. Ще ви отнеме близо 20 минути за придвижване и то срещу 5 евро в посока.

Ако посещението Ви не е ограничено, а туристическите дестинации определяте единствено Вие, Ви съветваме да се възползвате от приятното, но доста по-бавно придвижване до Венеция с т. нар. "водни автобуси”. Според разстоянието и броя на хората, с които ще споделите дестинацията, цената за билет варира от 15 до 30 евро.

Тревизо /Treviso Airport/ - аеропортът обслужва основно полети на нискотарифни компании. До там летят и самолетите на Wizz Air от Букурещ. Лесно е придвижването до централния Piazzale Roma. Може да се качите на Eurobus или на автобус Barzi Service на компанията A.T.V.O. И в двата варианта цената за посока е 10 евро, а трансферът е в интервала от 40 мин. до 70 мин.

 

 

ПОЛЕТИ ДО ВЕНЕЦИЯ

Два български града предлагат полети до Венеция - столицата София и Варна. Българите, които живеят в североизточната и югозападната част на страната могат да ползват летищата съответно в Букурещ и Солун, за да усетят емоцията на Венеция.

 

  • От София до Венеция

От редовните авиокомпании Alitalia както самостоятелно, така и в комбинация с Air France предлага полети, но с прехвърляне и на приемливи цени. Опции с прекачване имате и от австрийските авиолинии и Lufthansa.

 

  • От Варна до Венеция

Austrian Airlines продават самолетни билети до красива Венеция с трансфер във Виена.

 

  • От Букурещ до Венеция

Живеете близо до границата с Румъния? Най-удобният вариант да пътувате с любим човек до Венеция, е летище Отопени край Букурещ. Евтини самолетни билети предлагат унгарците от Wizz Air. Полетите им до летище Тревизо са всекидневни. Има и други достъпни опции, за да стигнете до желаната дестинация в Северна Италия. До летище Марко Поло край Венеция летят самолетите на австрийските авиолинии, Lufthansа, Air France и Alitalia. Полетите и на четирите авиопревозвача са с прекачване.

 

  • От Солун до Венеция

Резервирайте самолетни билети в Check.BG до Венеция и от Солун. Всички полети до желаната туристическа дестинация са с прекачване. Предлагат ги Swiss Air, австрийските авиолинии, Lufthansa и Aegean Airlines.

Резервация по телефон

02 905 10 82

Обадете ни се, за да получите информация за евтини самолетни билети или да резервирате полет.

пон-пет: 8-20 ч.   съб-нед: 10-18 ч.
Самолетни билети София - Сан Кристобъл де ла Лагуна
424 EUR
Wizz Air стартира нови 6 дестинации от Варнаповече