Самолетни билети до Берлин

Самолетни билети до Берлин

Бeрлин е градът с уникален облик и неограничени възможности. Столицата на Германия завладява всеки турист с плеядата от забележителности, пъстра култура и динамичен, но улегнал начин на живот.

Уникалният облик на главния германски град идва от контраста между исторически сгради в колаборация със съвременна архитектура. Намигването е заради традицията и модерността. Може да прочетете историята на цяла една нация само и единствено с разходка - от Бранденбургската врата до Бундестага.

Средище на изкуствата, на творческите личности и не само! Над 170 са музеите. Сред тях и световно популярният Островен музей. Познати по целия свят оркестри и Берлинската филхармония, трите внушителни оперни театъра с колоритните си постановки правят Берлин в любима дестинация за почитателите на класическата музика от целия свят. Оживен и бликащ от енергия Берлин е белязан със знака на постоянните промени. Столицата Берлин е най-озелененият град от големите в страната. Има необятни паркове, езера и гори.

Цени на евтини самолетни билети

(двупосочни с включени летищни такси)

От Берлин

Търсене на самолетни билети с дати по Ваш избор

 
Брой пътници според възрастта (макс. 9 души)
18+ г
12-18
2-12г
0-2г

Полезна информация за Берлин

 

ЛЕТИЩА В БЕРЛИН


Три са летищата в Берлин - две функциониращи - Тегел и Шьонефелд и Бранденбург, което ще отвори пистите си в самия край на 2014 година.
 
Тегел - това летище в столицата на Германия ползват за кацане самолетите на редовните авиолинии от София. Връзката с централната част на града е с редовни линии на автобусите от градската транспортна мрежа. Цената на билетите за експресните автобуси до централен Берлин е от две до три евро в посока. На около половин час от Тегел са гарите Sudkreuz и Hauptbannhopf. Централната гара на Берлин е мясото, от което може да изберете някой от влаковете до различни градове не само в рамките на страната, но и в цяла Европа.


Шьонефелд - това е аерогарата, на която кацат нискобюджетните Ryanair, Germanwings и EasyJet. До центъра на Берлин може да стигнете с влаковата мрежа S-Bahn, линиите са S9 и S45. А с влакът RE Airport Epress стигате директно до сърцето на града и то за не повече от 3 евро в посока. От Шьонефелд до вътрешността на града може да стигнете и с такси срещу 40 евро, а ако кацнете късно може да ползвате нощния автобус N7.

 
Бранденбург
- новостроящото се летище ще замени изцяло Тегел, което ще затвори врати и ще бъде разположено на мястото на Шьонефелд. Очаква се това да е най-модерното и високотехнологично европейско летище. Допълнително ще бъдат изградени нова инфраструктура и нови големи транспортни възли. Пусковият срок е в края на 2014 година.
 

 

ПОЛЕТИ ДО БЕРЛИН

 

  • От София до Берлин

Всеки ден се изпълняват директни полети от София до берлинското летище Тегел, а компанията е Air Berlin. Друга компания - Bulgaria Air предлага директни полети, но само в пет от седмичните дни - без вторник и събота. Евтини самолетни билети до столицата на Германия предлагат от EasyJet. Самолетите на компанията кацат на Шьонефелд. Излитата от Терминал 1 в София във вторник, четвъртък и неделя. С едно прекачване да Берлин летят и самолетите на Austrian Airlines и Lufthansa.

 

  • От Букурещ до Берлин

Всеки ден може да изберете полет от столицата на Румъния до главния град на Германия с директните полети на Air Belin. Варианти с прекачване дават като избор Lufthansa и Austrian Airlines.

 

  • От Солун до Берлин

Нискотарифният превозвач Easy Jet изпълнява полети  до Шьонефелд. Машините на компанията покриват дестинацията и то директно всеки ден от седмицата без вторник. Само през летните месеци други две авиокомпании - Aegean Airlines и Air Berlin имат полети без прекачване от Солун до берлинското летище Тегел.

Резервация по телефон

02 905 10 82

Обадете ни се, за да получите информация за евтини самолетни билети или да резервирате полет.

пон-пет: 8-20 ч.   съб-нед: 10-18 ч.
Самолетни билети София - Пафос
32 EUR
Wizz Air стартира нови 6 дестинации от Варнаповече