Самолетни билети до Амстердам

Самолетни билети до Амстердам

Столицата на Холандия възниква още през 12-ти век като рибарско селище. По-късно то се превръща в основно европейско и световно пристанище. Амалгамата от исторически забележителности, динамичен начин на живот и нечувана либералност прави градът желана дестинация от много млади и не толкова млади туристи. Когато кажеш Амстердам, веднага асоциацията е "Кварталът на Червените фенери" и тревата, но главният град на Ниската земя може да предложи доста по-атрактивни моменти.

Наричат Амстердам Северната Венеция заради многобройните канали - 160 и над 1000 моста. Местните използват за придвижване основно лодки и трамваи, заради широките канали и тесните улици, но най-разпространеният начин за придвижване в този завладяващ град са велосипедите. Може и да ви се случи да се изгубите из мрежата от канали и улици. Това не бива да ви притеснява! Продължавайте да се разхождате и да се наслаждавате на архитектурата, на продавачите на лалета, уличните музиканти. Само така ще се насладите и ще усетите осезаемо уникалния дух на Амстердам.

Цени на евтини самолетни билети

(двупосочни с включени летищни такси)

До Амстердам
От Амстердам

Търсене на самолетни билети с дати по Ваш избор

 
Брой пътници според възрастта (макс. 9 души)
18+ г
12-18
2-12г
0-2г

Полезна информация за Амстердам

ЛЕТИЩА В АМСТЕРДАМ

Амстердам се обслужва от две летища - международното Шипхол и това в Айндховен.

Шипхол предлага сравнително удобно и достъпно придвижване до Амстердам. Просто хванете някой от експресните влакове Intercity NS и Intercity NS Highspeed. Началната точка е от жп гарата точно под аеропорта. Ще ви отведат за не повече от 15 минути до сърцето на града - централната гара Amsterdam Centraal. И то само за 4 евро в едната посока на човек. Ако пък искате да се возите на автобус използвайте линии с номера 197 и 370 от летището Шипхол до центъра на Амстердам. Цената отново е 4 евро в посока. Има и нощен автобус - 358. Цената за него е с 50 цента по-висока. Ако имате поне 45 евро повече, може да си позволите такси до централната градска част.

Айндховен - това е летището, на което кацат нискотарифните авиокомпании. До Амстердам може да се придвижите с AirExpress Bus за 24 евро на посока за около час и половина. Трансферите на иначе удобния автобус са между 5 и 9 дневно, в зависимост в дали сте избрали ден от седмицата или през уикенда. Има и друг, но по-бавен начин за да стигнете до столицата - комбинация между градските автобуси 400 и 401 до Айндховен и след това влак до Амстердам. Само в краен случай използвайте тази опция - ще ви отнеме до три часа, а цената на билета е само с две евро по-ниска от тази на AirExpress Bus.

 

ПОЛЕТИ ДО АМСТЕРДАМ

До столицата на Холандия със самолет може да стигнете с полети от столичния аеропорт и летищата във Варна и Бургас. Има и още две алтернативи - летищата в столицата Букурещ и Солун.

 

  • Полети от София до Амстердам

Всеки ден полети до Амстердам от българската столица летят самолети на България Ер. Летището, на което кацат е Шипхол. Уиз Еър предлага дестинацията, но до летище Айндховен в зависимост от сезона полетите са 4 или 5 пъти в седмицата. Рядко, но постижимо може да откриете изгодни билети до Шипхол, но с прекачване на грандовете Луфтханза, Австрийските или Турските авиолинии.

 

  • Полети от Варна до Амстердам

Bulgaria Air, Austrian Airlines и Turkish Airlines предлагат полети до Амстердам, но само с прекачване.

 

  • Полети от Бургас до Амстердам

Само през лятото може да летите от черноморския град до Холандия директно със самолетите на Transavia. От Бургас България Ер продава самолетни билети до Амстердам, но отново с прекачване.

 

  • Полети от Букурещ до Амстердам

Столицата на Румъния е удобна за закупуване на самолетни полети до Амстердам за българите, които живеят в Североизточна България. Авиокомпаниите KLM и Tarom предлагат директни полети на ниски цени до летище Шипхол от аеропорт Хенри Коанда (Отопени) всеки ден от седмицата. Wizz Air предлага ниски цени на билетите до Айндховен, но три пъти седмично.

 

  • Полети от Солун до Амстердам

Проверете цените до Амстердам и от Солун, може пък да ви устройват повече от всички останали. В много от полетите цените на самолетните билети са доста по-евтини. От втория по големина град изгодни самолетни билети столицата на Холандия предлагат Aegean Airlines, Austrian Airlines и Air Serbia, но те летят с прекачване. Transavia предлага нискотарифни полети между градовете Солун и Амстердам, но само през лятото.

Резервация по телефон

02 905 10 82

Обадете ни се, за да получите информация за евтини самолетни билети или да резервирате полет.

пон-пет: 8-20 ч.   съб-нед: 10-18 ч.
Самолетни билети София - Неапол
25 EUR
Wizz Air стартира нови 6 дестинации от Варнаповече