easyJet (ИзиДжет)

създадена
седалище
IATA код
полети от и до България
1995
Лондон
U2
София
Самолетни билети от easyJet

easyJet е британска нискотарифна авиокомпания, която осъществява дейността си от 1995 г. Компанията е и един от най-големите нискотарифни авиопревозвачи в цяла Европа. Главното седалище на оператора се намира на лондонското летище Лутън. Още с началото на създаване си, ИзиДжет извършва редица полети от и до най-популярните и предпочитани бизнес дестинации и туристически направления в Стария континент. По този начин през годините безспорно се утвърди като една от най-сигурните и предпочитани авиокомпании. easyJet оперира с най-новите и най-сигурни самолети в целия свят. Безопасността на пътниците е поверена на персонала, обслужващ 120 самолета от вида Airbus A319 и Boeing 737. Компанията извършва полети по над 70 вътрешни и международни маршрута. Машините на на ИзиДжет летят до повечето от централните европейки летища.

easyJet не издава хартиени самолетни билети. Достатъчно е след резервация, пътникът да носи своя документ за самоличност (валидна лична карта или валиден международен паспорт), заедно с разпечатаната бордна карта. Авиокомпанията продава както еднопосочни евтини самолетни билети, така и двупосочни. За разлика от повечето си конкуренти, при easyJet не се изисква минимален брой дни за престой или пък "задължителна събота" между датата на отиване и датата на връщане, за да бъзе гарантирано, че един самолетен билет ще е достъпен на по-ниска цена спрямо нормалните тарифи.

 

Багаж

еasyJet - Багаж - Размери, тегло и цени

 

 

Виж Размери Тегло Цена при онлайн резервация, телефонен център Цена на летище
Ръчен багаж 55x40x20 cм или по-малък неограничено безплатно безплатно
Регистриран багаж 275 см общо /дължина, височина, ширина/ 20 кг 14-27 евро в зависимост от маршрута

30 евро при регистрация

45 евро на изхода

Регистриран багаж - надлимитен за всеки 1 кг 4 евро 13 евро
Спортна екипировка - малка брой - 40 евро 50 евро
Спортна екипировка - голяма брой - 45 евро 60 евро

Всички цени са за полет в една посока.

 

easyJet няма фиксирани ограничения за допустимото теглото на носения ръчнен багаж. Всеки пасажер има право да носи със себе си 1 брой ръчен багаж, с тежина, която му позволява самостоятелно и безпроблемно пренасяне и с размери, които позволяват да бъде поместен в специалните багажни отеделения, намиращи се над седалката. Максималните габарити за този тип багаж не трябва да превишават 55 x 40 x 20 cм. Регистрираният багаж се допуска с общо тегло до максималните 32 кг. Към него допълнително могат да се заявят и спортни съоръжения, ако за полета има свободно място в багажното помещение и срещу съответната такса. На всички бебета, които пътуват в скута на своя родител или законен придружител, не се отпуска отделна бройка регистриран багаж. Всеки надлимитен килограм от заявените при резервацията се заплаща. За превозването на всички възможни спортни съоръжения като велосипеди, съоръжения за голф, ски екипировка, сърф, уиндсърф, парапланер оборудване или огнестрелно оръжие се изисква заплащане на допълнителна невъзстановяема такса за 1 брой съоръжение за всеки полет/посока, която при заплащане онлайн е в размер от 40 до 45 евро. Заявката на всяка следваща бройка регистриран багаж увеличава лимита за брой на допустимия регистриран багаж за един пътник до максимум 3 броя регистриран багаж и 1 брой регистрирано спортно съоръжение на полет/посока. В случай, че пътуващият не се възползва от превоза на заявеното спортното съоръжение или багаж, заплатената такса при резервацията не се възстановява.

Заемането на местата в самолетите на ИзиДжет преди ставаше по избор на пътуващите, защото превозвачът не разпределяше предварително свободните места на борда. Към днешна дата обаче, всеки пасажер може да резервира предпочитаното от него място на борда на цена, която за дестинациите от София стартира от 4 евро на полет/посока. Ниската такса важи за ограничен брой места. До 15 евро на посока от София достига таксата за резервация на място в зависимост от разположението и удобствата, които то предоставя. Качването на борда се организира по групи с предимство. Първи влизат пътниците от първа група, т.е. тези, които имат право Speedy Boarding към своя самолетен билет. Тук влизат и пътуващите хора с увреждания и трудноподвижните пътници, изискващи специални грижи и внимание. easyJet им осигурява пълно съдействие и помощ. Първи се качват и семействата с малки деца /максимум двама възрастни с деца до 5 години или по-малки/. След това на борда заемат местата си пътниците, условно включени във втора група, по реда на тяхното пристигане до изхода за качване.

В случай, че пътникът закъснее с придвижването си до летището и изпусне своя планиран полет, той има право да пътува със следващия възможен по същото разписание, но срещу фиксирана административна такса от 35 британски лири и само при условие, че е пристигнал и съобщил на служителите на летището не по-късно от 2 часа след планирания и резервиран от него първоначален полет. Съществува и вариант ако пътникът действитено се окаже по-рано на летището и ако все пак има свободни места, то той да може да пътува и с по-ранен алтернативен полет на авиокомпанията без да е необходимо доплащане за допълнително предоставената му услуга.

Нискотарифната авиокомпания предлага комплексно обслужване на всички свои настоящи и бъдещи клиенти, както и голямо разнообразие от допълнителни услуги – настаняване в голяма база от хотели, rent-a-car, с възможност за вземане директно от летището, туристическа застраховка за сигурност по време на пътуването и необходимите трансфери. Всички изброени услуги могат да се заявят и платят както онлайн - в интернет, така и чрез акредитираните гишета на easyJet на всяко летище.

Търси самолетни билети

Брой пътници според възрастта (макс. 9 души)
18+ г
12-18
2-12г
0-2г
Самолетни билети София - Бирмингам
73 EUR
Wizz Air стартира нови 6 дестинации от Варнаповече