Swiss (Суис)

създадена
седалище
IATA код
полети от и до България
2002
Базел
LX
Няма
Самолетни билети от Swiss

Авиокомпания Swiss възниква през 2002 г. в резултат на поемането на част от правата на фалиращата по това време авиокомпания Swissair от регионалната авиокомпания Crossair. Суис е швейцарски национален авиопревозвач и принадлежи към авиационния съюз Star Alliance. През май 2005 г. след съгласието на Европейската Комисия, Lufthansa започва процес на поемане на правата на авиокомпания Swiss. Сливането се оказва много изгодно и за двете страни. В резултат на това, година по-късно оперативните разходи намаляват с повече от 200 милиона евро - сума, доста над очакванията. Въпреки интеграцията на двата превозвача, авиокомпанията Суис запазва своя облик, ръководство и седалище, своя собствен персонал, както и доминиращата си позиция в Швейцария. Главното седалище на компанията се намира в Базел. Броят на самолетите, с които разполага Swiss непрекъснато се увеличава.

Swiss извършва полети до 42 страни в света като оферира самолетни билети за 3 класи на обслужване - първа, бизнес и икономична. Превозвачът предлага и атрактивни оферти за наемане на автомобили Avis и Europcar, както и около 100 000 места в различни хотели на достъпни цени.

Самолетни билети на авиокомпания Swiss могат да се резервират и онлайн. Такъв билет може да ползва единствено лицето, на чието име е издаден. Пътникът не може да преотстъпва своя самолетен билет на трето лице. Сумата заплатена за някои самолетни билети, продадени на по-ниски промоционални цени, не може да бъде цялостно или частично възстановена. В случай, че пътникът не използва билета, който не подлежи на връщане поради форсмажорни обстоятелства, тогава превозвачът издава кредитна нота. Клиентът би могъл да използва тази кредитна нота при някое от следващите си пътувания с авиокомпанията. От сумата на кредитната нота Суис приспада такса, определена и указана в общите условия към резервацията. Пътниците, които не са резервирали онлайн, а са закупили хартиен билет и са го повредили или са го подменили чрез лице, което не е служител на Swiss или оторизиран агент, няма да бъдат допуснати на борда на самолета.

Датите и часовете за извършване на летищната проверка не са фиксирани, а се определят в зависимост от летището. Swiss има право да анулира резервацията и да не признае самолетния билет на пътника, в случай че той не спази определените срокове за явяване на летищна проверка (указани в резервацията му), и за които е бил информиран от авиокомпанията или от оторизиран агент на Swiss. Всеки пътник трябва стриктно да спазава часовете и задължително да се яви за летищна проверка не по-късно от определеното в индивидуалния случай време.

Търси самолетни билети

Брой пътници според възрастта (макс. 9 души)
18+ г
12-18
2-12г
0-2г
Самолетни билети Бургас - Айндховен
90 EUR
Wizz Air стартира нови 6 дестинации от Варнаповече