SAS (САС)

създадена
седалище
IATA код
полети от и до България
1946
Стокхолм
SK
Няма
Самолетни билети от SAS

Скандинавската авиокомпания SAS (Scandinavian Airlines) възниква през 1946 г. като консорциум на авиокомпании от Дания, Норвегия и Швеция. В момента SAS е най-големият превозвач на северноевропейските страни. В тази група авиокомпании присъства и верига от представителни хотели. Главното седалище на САС се намира в Стокхолм. Авиокомпанията разполага с 125 самолета от вида Airbus A330-300, A340, Boeing 737-600, 737-800, MD-80. Тези самолети извършват всекидневно около 1000 полета до 82 дестинации. Скандинавските линии принадлежат към авиационния съюз Star Alliance, който възниква през 1997 г. като интегрирана международна мрежа на въздушния транспорт. Благодарение на своите партньори от Star Alliance, SAS предлага на пътниците си най-богатата мрежа от полети в целия свят. Скандинавската САС се причислява към една от най-модернизираните авиокомпании в света. През 60-те години това е първата авиокомпания в света, която започва да лети по маршрути над Северния полюс. Превозвачът пръв въвежда в употреба и самолети, които не вредят толкова много на околната среда и е един от първите, който започва да предлага самолетни билети за икономична класа полети.

Авиокомпанията непрекъснато въвежда нови технологии. В интернет страницата на САС има специален корпоративен интернет магазин (SAS Web Shop). Това е интернет магазин, предназначен за хората, които рядко летят или планират полети до Скандинавския полуостров. Магазинът предлага 15 различни категории. В дял SAS Retro можете да закупите подобни на много популярните през 40-те, 50-те и 60-те години пътнически чанти. Каталогът, който се поддържа от SAS, съдържа богата гама от продукти – от бижутерия до играчки, които са достъпни както онлайн, така и на борда на самолетите. Всеки месец офертата се подновява.

Клиентите, които пътуват със SAS могат да избират самолетни билети за една от трите предлагани класи на пътуване. С класа Economy Flex се пести време и пари. Резервацията за тази класа има възможност да бъде променяна като дата и час на излитане, без да е необходимо да се заплащат допълнителни такси. Други преимущества са запазването на място в самолета, безплатната храна, както и бърза летищна проверка на летищата в Копенхаген и в Стокхолм. В бизнес класата, освен всички приемущества на Economy Flex, пътниците разполагат и с повече свободно място в кабината, получават по-обилна храна и имат достъп до специалните бизнес салони на летищата. За пътниците от бизнес класата скандинавският превозвач предлага и информация чрез SMS, възможност за осъществяване на летищна проверка по интренет или мобилен телефон, както и "Fast Track" - бърз изход при опастност. По време на презокеанските полети, в класите бизнес и Economy Extra на разположение са и контакти с високо напрежение, удобни за включване на преносим компютър. В последната - икономична класа на SAS се пътува най-евтино, но не могат да се извършват промени по резервацията на продадения самолетен билет. Пътниците в тази класа, също получават храна, но срещу заплащане.

Извършването на летищна проверка по интернет е възможно не по-рано от 22 часа и не по-късно от 60 минути преди планирания полет.

Търси самолетни билети

Брой пътници според възрастта (макс. 9 души)
18+ г
12-18
2-12г
0-2г
Самолетни билети София - Бари
19 EUR
Wizz Air стартира нови 6 дестинации от Варнаповече