Lufthansa (Луфтханза)

създадена
седалище
IATA код
полети от и до България
1926
Франкфурт на Майн
LH
София
Самолетни билети от Lufthansa

Deutsche Lufthansa AG е най-голямата германска авиокомпания и една от най-сигурните и удобни в света. На пето място е в света по брой превозени пътници и дестинации. Офисите на компанията се намират в Кьолн, а основното седалище и летище, от което оперира е Франкфурт. В последните години летището в Мюнхен се оформя като втора база на авиокомпанията, а на летището в Хамбург са основните хангари за ремонти на флотата. След сливането с швейцарските авиолинии Swiss, много от полетите преминават и през Цюрих.

Луфтханза притежава над 400 самолета и има над 100 000 служители по целия свят. Заедно с партньорите си, Луфтханза обслужва 409 дестинации. Качество, новаторство, сигурност и надеждност изграждат имиджа на авиокомпанията. Луфтханза предлага на клиентите си обширна мрежа от собствени полети и самолетни билети до 185 града в 97 държави. Луфтханзa е един от основателите на най-големия съюз на авиокомпании в света – Стар Алианс (Star Alliance) – и поддържа тесни партньорски отношения както с другите членове на съюза, така и с други авиокомпании.

Луфтханза е основана като държавна компания и до 1953 г. е 100% собственост на държавата. През 1966 г. за първи път се листва на борсата и постепенно акциите и преминават в частни ръце. От 1997 г. е 100% частна.

Търси самолетни билети

Брой пътници според възрастта (макс. 9 души)
18+ г
12-18
2-12г
0-2г
Самолетни билети София - Неапол
25 EUR
Wizz Air стартира нови 6 дестинации от Варнаповече