Finnair (Финеър)

създадена
седалище
IATA код
полети от и до България
1923
Вантаа
AY
Бургас
Самолетни билети от Finnair

Финландската авиокомпания Finnair е създадена през 1923 г. и е една от петте най-стари компании в света, които оперират без прекъсване на дейността си и без сериозни трусове и инциденти от дълги години. Основното летище на превозвача се намира в Хелзинки. Финеър продава самолетни билети и оперира по маршрути до над 50 града в света. Осигурява полети до Ню Йорк, Маями, Банкок, Хонг Конг, Осака, Токио, Шанхай, Сингапур и др. Дестинациите непрекъснато се увеличават. Finnair предлага и вътрешни полети до всички големи градове във Финландия. Авиопаркът на компанията се състои от над 60 самолета тип Еърбъс, Боинг и Ембраер. Държи се на това средната възраст на самолетите, с които оперира Finnair, да не надминава 5 години. Превозвачът принадлежи към алианса OneWorld и си сътрудничи с другите членове на базата на споразумението Codeshare. Някои от тях са компаниите American Airlines, British Airways и Aeroflot. Благодарение на това, диапазонът от предлагани услуги непрекъснато се увеличава.

Авиокомпания Finnair е сред най-сигурните в света като в своята история няма нито една самолетна катастрофа със смъртни случаи. За Финеър работят изключително добре обучени и квалифицирани авиоспециалисти.

Всеки полет с Finnair е изключително приятен. Освен напитки и закуски, които се сервират за всички пасажери на борда на самолетите, пътниците разполагат и с персонална система за развлечение.

Търси самолетни билети

Брой пътници според възрастта (макс. 9 души)
18+ г
12-18
2-12г
0-2г
Самолетни билети София - Братислава
19 EUR
Wizz Air стартира нови 6 дестинации от Варнаповече