Czech Airlines

създадена
седалище
IATA код
полети от и до България
1923
Прага
OK
Няма
Самолетни билети от Czech Airlines

Czech Airlines са чешки самолетни авиолинии, създадени от правителството на Чехословакия през октомври 1923 г. През същата година самолет на чешкия превозвач извършва своя първи вътрешен полет от Прага до Братислава. През 1930 г. се осъществява и първият международен полет от Прага до Загреб, а през 1962 г. – първият трансатлантически полет до Хавана. Първоначално полетите се обслужват от самолет модел Aero A-14. Понастоящем превозвачът разполага с около 50 съвременни самолета от вида Airbus 310-304/325, Airbus 319-100, Airbus 320-200, Boeing 737-400, Boeing 737-500, ATR72-202, ATR42-320/500. Седалището, както и главната база на компанията се намират на летището в Прага, разполагащо с два терминала. От 1929 г. самлетните линии са член на IATA (International Air Transport Association), а от 2000 г. принадлежат към съюза SkyTeam. Авиопревозвачът Czech Airlines може да се похвали с редица награди. През 2007 г. за четвърти път е обявен за най-добрата авиокомпания в Централна и Източна Европа. Днес Czech Airlines предлагат самолетни билети и полети до около 44 страни, достигайки до над 104 дестинации. Това са преди всичко европейски градове, както и главните летища за междинно кацане в Северна Америка, Азия и Близкия изток. С услугите на Czech Airlines можете да започнете една страхотна почивка в Куба, Доминиканската република, Канарските острови, Венецуела, Египет или Гърция.

Самолетни билети за различните класи за пътуването осигуряват и различни предимства. Повече свободно пространство на борда на самолета осигурява естествено бизнес класата, в която броят на седалките в един ред е намален от 6 на 4. Разстоянието между седалките зависи от вида на самолета и от маршрута. Седалките са снабдени с ергономична система, която позволява да бъдат настроени според нуждите на пътниците. Бизнес класата е разположена в предната част на самолета. За да бъде осигурен по-голям комфорт и дискретност на пътниците, тя е отделена от останалата част на самолета. Пътниците, които летят със самолетни билети за бизнес класата, получават дори тоалетни принадлежности за пътуването. За всички пасажери, независимо от класата на пътуване с Czech Airlines, са предвидени чудесни ястия и напитки, както и разнообразна преса.

На своите пътници авиокомпания Czech Airlines предлага програма за лоялност OK Plus, която се изразява в събирането на точки, които по-късно могат да бъдат разменени за интересни награди или отстъпки от цената на самолетните билети.

Търси самолетни билети

Брой пътници според възрастта (макс. 9 души)
18+ г
12-18
2-12г
0-2г
Самолетни билети София - Санта Круз де ла Палма
422 EUR
Wizz Air стартира нови 6 дестинации от Варнаповече