Cathay Pacific (Катай Пасифик)

създадена
седалище
IATA код
полети от и до България
1946
Хонг Конг
CX
Няма
Самолетни билети от Cathay Pacific

Авиокомпания Cathay Pacific е основана през септември 1946 г. от двама бивши военни пилоти - американецът Roya C. Farrell и австарлиецът Sydney H. de Kantzow. Първата дума от наименованието "Cathay" произлиза от средновековното име на Китай, с което държавата е била известна в Европа, а втората дума е свързана с една от мечтите на Roya Farell някой ден да полети над Тихия океан. Първите полети се извършват с един-единственен самолет Douglasem DC-3, който галено е наричан "Betsy", а дестинациите - от Хонг Конг до Манила и Шангхай. По-късно започват да се извършват и полети до Сидни, Сингапур и Кантон.

Cathay Pacific е превозвач със световен рейтинг и обхват, и принадлежи към авиационния съюз Oneworld. Катай Пасифик е една от най-рентабилните, стратегически и добре развиващи се самолетни линии в света. Седалището на авиокомпанията се намира на разположеното върху изкуствен остров летище в Хонг Конг. Китайските самолетни линии се причисляват към съвременните азиатски превозвачи, разполагащи предимно с нови самолети. Компанията непрекъснато се модернизира, увеличава комфорта на пътуванията, предлага сигурни полети, като разполога с добре обучен и подготвен персонал. Авиолиниите са признати за едни от най-големите и най-добрите в света. От втората половина на 90-те години насам, въздушната флота на китайският превозвач се причислява и към най-младите флоти в света. През 2006 г. Cathay Pacific е определен за най-добрия пътнически превозвач.

Днес китайските самолетни линии осъществяват полети в целия свят, предлагайки самолетни билети за над 104 дестинации. Клиентите на Cathay Pacific се радват на съвременни, поддържани и чисти самолети, в които могат да могат да ползват 3 класи - първа (достъпна само при пътувания на далечни разстояния), бизнес и икономична. Във всички класи качеството на храната и напитките е много добро. Седалките са ергономични, удобни, а във всяка една от тях е монтирана и система за развлечения (entertainment system). На борда на самолетите си Катай Пасифик предлага разнообразни развлечения с богат избор от филми, както и много други интерактивни програми.

Търси самолетни билети

Брой пътници според възрастта (макс. 9 души)
18+ г
12-18
2-12г
0-2г
Самолетни билети София - Ливърпул
83 EUR
Wizz Air стартира нови 6 дестинации от Варнаповече