Austrian Airlines (Аустриан Еърлайнс)

създадена
седалище
IATA код
полети от и до България
1958
Виена
OS
София, Варна и Бургас
Самолетни билети от Austrian Airlines

Austrian Airlines е национална австрийска авиокомпания и е създадена през 1958 г. а от март 2000 г. е член на най-големия съюз на авиокомпаниите в света - Star Alliance. Австрийският нискотарифен превозвач е в група с Lauda Air и Austrian Arrows. Марката Austrian Airlines означава евтино летене, Austrian Arrows се занимава с регионален бизнес, а Lauda Air с евтини чартърни полети. От февруари 2007 г. Аустриан Еърлайнс работи заедно и с руската група на авиокомпаниите AirUnion. Седалището на компанията се намира на летището във Виена, което се смята за най-съвременното в Европа. Аустриан Еърлайнс разполага с една от най-младите и най-съвременни флоти и машинени паркове в Европа. Благодарение на разнообразието от видове и размери самолети, става възможно те да се пригодят максимално към конкретните маршрути, удовлетворяващи изцяло нуждите и комфорта на пътниците. Самолетите летят до 130 града в 66 държави на 5 континента. В Полша компанията извършва полети от Варшава до Виена, Инсбрук и Будапеща, и от Краков до Виена.

Въпреки, че Austrian Airlines се определя като нискотарифен превозвач, предлага високо качество и стандарт, модерност, висока надеждност и безопасност. Резервация на самолетен билет може да се направи по интернет като класите на обслужване са бизнес и икономична. След успешната резервация и заплащане, пътникът сам може да разпечата бордната си карта. Програмата Austrian Business Jet е за хората, пътуващи междуконтинентално. Redticket са най-евтините самолетни билети. AirManager е програма за резервиращите често. Клиентите на Austrian Airlines могат да вземат участие и в програмата за лоялност Miles&More като събират мили и по този начин печелят награди под формата на самолетни билети, или пък безплатни пътнически застраховки към полета. В бизнес класата има повече място и е по-удобно. Фотьойлите са с широчина 47 см., с 83-86 см. свободно място за краката и възможност за комфортно разгъване на 118 градуса. При трансконтиненталните полети в бизнес класата, пътниците ползват специални SPA услуги. Продуктите са специално създадени съвместно с експерт от областта на ароматерапията, служещи за регенериране и ревитализиране на организма, както и за елиминирането на стреса, съпътстващ ежедневието и честите далечни пътувания. Клиентите, закупили самолетни билети за икономичната класа, също се радват на приятно и удобно пътуване. Комфорт дават фотьойлите с широчина около 45 см. и 76 см. място за краката. Пътниците могат да релаксират в тях, разгъвайки ги на 118 градуса, а при междуконтиненталните полети тези фотьойли се разгъват и до 120 градуса. На борда на самолетите си Austrian Airlines предлата безплатна храна като според резултатите на консултантската фирма Skytrax, обхващащи 14 милиона пътници, кетърингът в бизнес класата на австрийския превозвач е най-добрият в света.

Пътниците на Austrian Airlines имат достъп до разнообразни развлечения, сред които аудиопрограми и 18 видеоканала, обновяващи се изцяло на всеки 2 месеца. Компанията предлага и редица намаления. След кацане и срещу показване на бордна карта, Аустриан Еърлайнс помага при наемането на кола, извършва резервации в хотел, урежда билети за културни събития или за културни институции с голямо намаление, а в някои случаи и безплатно. Пътуващите на борда на самолетите деца ги очакват много атракции. Превозвачът предлага голям избор от игри, играчки и пъзели, а не на последно място и специално детско меню.

Търси самолетни билети

Брой пътници според възрастта (макс. 9 души)
18+ г
12-18
2-12г
0-2г
Самолетни билети София - Рим
18 EUR
Wizz Air стартира нови 6 дестинации от Варнаповече