Alitalia (Алиталия)

създадена
седалище
IATA код
полети от и до България
1946
Фиумичино
AZ
София
Самолетни билети от Alitalia

Altialia e италианският национален превозвач, една от най-старите и най-известните авиокомпании в цяла Европа. Наименованието на авиокомпанията произлиза от свързването на италианските думи Ali, което означава крила и Italia (Италия). Авиокомпанията е създадена през 1946 г. Седалището й се намира в Рим на летище Фиумичино. Първият самолет с логото на Alitalia извършва полет през май 1947 г. по маршрута от Торино до Катания, а след това до Рим. През същата тази година е осъществен и първият международен полет от Рим до Осло, а година по-късно първият междуконтинентален полет от Милано през градове в САЩ. Днес Алиталия извършва както чартърни, куриерски, така и редовни полети. Превозвачът разполага с много богата оферта от самолетни билети и полети в Европа, Азия, Северна и Южна Америка, Африка. Въпреки финансовите си затруднения през 2008 г., в края на март същата година, авиокомпанията разполага с 173 самолета, извършващи полети до почти всички точки на света.

На пътниците, които са закупили самолетни билети за дълги разстояния, авиокомпания Alitalia предлага много богат кетъринг, както и редица други услуги и развлечения, които целят да направят пътуването по-приятно и комфортно. По време на дългите полети, благодарение на сателитната технология, на борда на самолетите може да се ползва телефон, да се гледа телевизия, както и възможност да се слуша разнообразна музика. В боингите 767 са монтирани кожени седалки, които след като се разтегнат се превръщат в удобни кресла. В бизнес класата на самолетите Airbus 320 и 321 има 5, вместо 6 реда седалки. В икономичната класа всяка седалка разполага с монитор LCD. Независимо от вида класа, пътниците разполагат с богат избор от вестници и списания, както италиански, така и международни.

Италианската авиокомпания Алиталия е една от основателите, както и член на съюза Sky Team. Благодарение на това пътниците ползват примамлива програма, предлагаща промоционни цени на самолетни билети, известна с наименованието "MilleMiglia", която важи както в рамките на офертите на италианския превозвач, така и в границите на съюза Sky Team. Alitalia предлага изгодни намаления за деца до 12 годишна възраст. Самолетни билети на авиокомпанията могат да се резервират и закупят онлайн.

Търси самолетни билети

Брой пътници според възрастта (макс. 9 души)
18+ г
12-18
2-12г
0-2г
Самолетни билети София - Меминген
16 EUR
Wizz Air стартира нови 6 дестинации от Варнаповече