Air France (Еър Франс)

създадена
седалище
IATA код
полети от и до България
1933
Шарл де Гол
AF
София
Самолетни билети от Air France

Air France е френският национален авиопревозвач. Главното седалище на компанията се намира на летище Шарл де Гол, в покрайнините на Париж. Официално първият полет на Еър Франс се осъществява през месец юли 1946 г. по дестинацията Париж - Ню Йорк. Самолетите на авиокомпанията достигат до почти всички страни от Европа, Азия, Северна и Южна Америка, Африка, Караибите, Френска Полинезия. Амбициите на Еър Франс са за непрекъснато увеличаване на обслужваните дестинации. През 1999 г. дружеството е частично приватизирано, а акциите му са разпродадени на парижката борса. Година по-късно Air France и Delta Airlines влизат в състава на големия авиационен съюз – SkyTeam. От 2005 г. е част от холдинга Air France-KLM като и Air France, и KLM, продължават да извършват полетите си под своята търговска марка.

Еър Франс разполага с висококачествени самолети от вида Airbus A319-100, A320-200 и Boeing 777-200. Техният брой нараства непрекъснато. Самолетни билети могат да се резервират за следните пътнически класи: първа, бизнес и икономична. В първа класа за пълния комфорт на пътниците на разположение са легла, кожени дивани, стилни дървени мебели, а за развлечение - телевизори с touch screen екрани (задействани чрез допир). Интересен факт е, че подобни удобства има и в останалите две пътнически класи. Във всички класи обаче, може да се ползва и телефон. При по-дългите маршрути пасажерите разполагат с допълнителна възглавница, одеяло, или друга топла тънка завивка по желание.

От месец септември 2008 г. Air France, благодарение на новата технология - Amadeus Ticket Changer Shopper, позволява да бъдат извършвани промени по резервацията на самолетни билети в партньорските страници на авиокомпанията. Пътниците на Еър Франс лесно могат да въвеждат всякакви промени в полетите директно и от интернет страницата на превозвача. Клиентите на Air France имат достъп до 200 възможности за извършване на промяна по резервацията на самолетния билет, могат също така да получат и информация за асортимента от храни на борда на самолета, достъпните места на борда, класата на пътуването, както и да научат важни подробности за междинните кацания. Компанията удовлетворява дори необходимостта от смяната на самолета в алтернативна посока по време на пътуването.

Търси самолетни билети

Брой пътници според възрастта (макс. 9 души)
18+ г
12-18
2-12г
0-2г
Самолетни билети София - Ларнака
50 EUR
Wizz Air стартира нови 6 дестинации от Варнаповече