Aeroflot (Аерофлот)

създадена
седалище
IATA код
полети от и до България
1923
Москва
SU
София и Варна
Самолетни билети от Aeroflot

Авиокомпания Aeroflot е най-големият държавен превозвач в Русия и една от най-старите авиокомпании в света. В миналото това е била единствената авиокомпания на СССР и най-голямата такава в света. Официално Аерофлот съществува от февруари 1923 г. През месец юли същата година превозвачът извършва първия си редовен полет до Нижни Новогрод. Името Aeroflot авиокомпанията получава през март 1932 г. След разпадането на Съветския съюз по образец на Aeroflot възникват над 300 различни авиокомпании. До днес от тях оцеляват 180. Главната база на Аерофлот е московското летище Шереметово. През 1989 г. компанията се присъединява към Международната общност на въздушните превозвачи IATA, а от април 2006 г. е първата руска авиокомпания, която се присъединява към глобалния съюз на въздушните превозвачи SkyTeam. Разполага с повече от 100 различни видове самолети и предлага самолетни билети за полети до над 108 местности в 54 страни от Европа, Азия, Африка и Северна Америка.

На борда на самолетите си, превозвачът предлага различни видове ястия, в зависимост от класата на пътуването – бизнес или икономична. Има също така и специално приготвено меню за вегетарианци и диабетици. Предлагат се и аудио и видео развлечения, както и разнообразни заглавия от местната и международна преса. При почти всички маршрути, в първа класа на Aeroflot се предлага слециално отделено пространство за непушачи.

Пътниците, които пътуват с Aeroflot могат да вземат на борда на самолета до 10 кг. ръчен багаж, както и до 20 кг. регистриран багаж (или два броя багаж с тегло до 23 кг., ако летят до САЩ или Канада). По време на летищната проверка в Москва, на пътуващите в бизнес класата е осигурено предимство при качването на борда на самолета, както и възможност да превозват до 30 кг. багаж. Също така пасажерите често получават и сувенири. За своите клиенти авиокомпанията предлага специална програма за лоялност - Aeroflot Bonus.

Търси самолетни билети

Брой пътници според възрастта (макс. 9 души)
18+ г
12-18
2-12г
0-2г
Самолетни билети Варна - Хамбург
41 EUR
Wizz Air стартира нови 6 дестинации от Варнаповече