BMI Baby

създадена
седалище
IATA код
полети от и до България
2002
Дерби
WW
Няма
Информация за BMI Baby

BMI Baby (рекламно bmibaby) e британски нискотарифен превозвач със седалище в Дерби. Стартира своята дейност през януари 2002 г. и е дъщерно дружество на авиокомпания BMI British Midland. Първият полет на авиокомпанията се извършва от летище East Midlands до Малага. BMI Baby разполага с 25 съвременни самолета, в това число и самолети от вида Boeing 737-300 с 148 места и Boeing 737-500 с 131 места. На територията на Великобритания BMI Baby предлага полети до Манчестър, Кардив, Ийст Мидландс, Бирмингам, Норуич, Дърам Тийс Вели, Лондон Хийтроу, Лийдс, Брадфорд, Джърси, Нюкей, Белфаст, Абърдийн, Инвернес, Глазгоу, Единбург. Освен това авиокомпанията предлага евтини самолетни билети за полети до 30 дестинации в 9 страни. Във Франция извършва полети до Марсилия, Бордо, Лил, Париж, Ница; в Италия – до Рим-Фиумичино, Венеция; в Португалия – до Лисабон, Фаро; в Холандия – до Амстердам, Гронинген, Есбйерг; в Ирландия – до Дъблин, Нок, Корк; в Норвегия – до Kristiansand; в Белгия – до Брюксел; в Испания – до Аликанте, Ибиза, Малага, Палма де Майорка, Мурсия, Барселона; в Чехия – до Прага; в Дания – до Копенхаген. В Полша BMI Baby обслужва летищата в Гданск, Варшава и Краков.

Според The Daily Telegraph авиокомпанията BMI Baby е най-добрият нискотарифен превовач. Тази награда се признава за трети път. С течение на времето BMI Baby получава и редица други номинации и признания. Клиентите на компанията имат възможността да се възползват от програмата за лоялност BMI Diamond Club. В рамките на тази програма пътникът събира точки, които после лесно може да замени за отстъпки в цената на самолетни билети за полети на превозвача, или за полети на други авиокомпании, принадлежащи към съюза Star Alliance. Допълнително удобство е възможността да се закупи достъп до ексклузивна чакалня на летището, където освен многото удобства се предлагат и допълнителни услуги. Освен предястия и напитки, на борда на самолетите на BMI Baby, се предлага и безплатното списание „Yeah Baby”. За разлика от някои други нискотарифни компании, BMI Baby осигурява възможност за резервация на места в самолета преди полета. Авиокомпанията забранява пътуване на деца до 14 годишна възраст без придружител. Тези лица могат да пътуват единствено в компанията на свой родител, настойник, или лице, което е навършило 16 години и е в състояние да понесе отговорност за детето. Всеки пътник (с изключение на децата), може да вземе със себе си на борда един брой ръчен багаж с размери до 55 x 40 x 20 cм., и тегло ненадхвърлящо 10 кг. За превоза на всеки брой регистриран багаж се изисква багажна такса. Детските и инвалидните колички се превозват безплатно. Общият лимит на регистрирания багаж е 20 кг. на човек, независимо от броя на багажите.

Авиокомпания BMI Baby предлага най-различни услуги, между които сравнително ниски цени за нощувки в хотели по дестинациите, които обслужва. Въведени са и редица улеснения за бизнес клиентите. Продаваните самолетни билети са с гъвкави условия при промени, с възможност за летищна проверка по интернет и пр., а таксите, които се събират са единствено за фактически използваните услуги.

Търси самолетни билети

Брой пътници според възрастта (макс. 9 души)
18+ г
12-18
2-12г
0-2г
Самолетни билети София - Бирмингам
10 EUR
Wizz Air стартира нови 6 дестинации от Варнаповече