Сара Брайтман ще пее на борда на Международната космическа станция

1148
20.01.2015

Световноизвестната британска певица започна активна подготовка за своя полет в Космоса, който се планира за есента на тази година. Освен, че ще бъде един от малцината до момента космически туристи, Сара Брайтман има намерението да изнесе и истински концерт в космоса.

Това ще стане на борда на Международната космическа станция, където певицата с ангелски глас смята да пее.Събитието наистина се очертава да бъде уникално, защото на Сара ще акомпанира оркестър от Земята.

Популярната певица започна в началото на месец януари своята подготовка за полета до Международната космическа станция.

 

Сумата, която ще плати британската певица за космическия полет и престоя си в станцията, възлиза на 52 милиона долара

Последният си концерт тя изнесе пред българската публика, когато обяви, че за момента ще преустанови активната си дейност, за да се подготви за това уникално предизвикателство.

Сара Брайтман се намира в Центъра за подготовка на космонавтите, където вече се е запознала със своя дубльор- японеца Сатоши Такамацу. 

В продължение на шест месеца, певицата ще тренира усилено в Русия – в Центъра за подготовка на космонавти „Гагарин“, който се намира в Звездното градче. През това време тя ще изучава и руски език.

Сара Брайтман започна активна подготовка за своя полет в Космоса, който се планира за есента на тази година

Стартът на космическия кораб "Союз ТМА-18М", е планиран за 1 септември 2015 година.

Екипажът, който ще пътува на кораба ще се състои от руския космонавт Сергей Волков, астронавта Андреас Могенсен и световно известната певица Сара Брайтман.

Планира се престоят им на Международната космическа станция на продължи 10 дни. Сумата, която ще плати британската певица за космическия полет и престоя си в станцията, възлиза на 52 милиона долара.

Сара Брайтман се намира в Центъра за подготовка на космонавтите, където вече се е запознала със своя дубльор - японеца Сатоши Такамацу Ако всичко върви по план и Сара Брайтман осъществи тази своя мечта, тя ще стане осмия космически турист в историята, който е посетил Международната космическа станция.

Първият, който отвори вратата за туристически пътувания в космоса, бе  американският милиардер Денис Тито, който полетя през 2001 г.

Говори се, че своя интерес към космическа екскурзия ясно е декларирала и певицата Лейди Гага.

Със сигурност обаче, следващият турист в космоса след Сара Брайтман, ще бъде най-вероятно съоснователят на "Гугъл" Сергей Брин.

Коментирайте

Вижте още

news_pict_20170719164343000000.jpg
Ръчният багаж на Wizz Air - изцяло безплатен от края на октомври 2017повече
news_pict_20170622121658000000.jpg
Лятна промоция на Wizz Air за всички полети до Лондонповече
news_pict_20170310142644000000.jpg
Wizz Air с нов полет от София до Братислава. Евтини билети от 2,99 евро до много дестинацииповече

Коментари

0

Търси самолетни билети

Брой пътници според възрастта (макс. 9 души)
18+ г
12-18
2-12г
0-2г
Самолетни билети Варна - Лондон
45 EUR