Австралийска авиокомпания предлага на пътниците си hi tech шлемове

562
31.01.2015

Със специални шлемове, които ще показват виртуална реалност по време на полет ще се развличат пасажерите на авиокомпанията Qantas. Австралийският авиопревозвач ще предлага услугата на своите клиенти, които са си купили самолетни билети за първа класа на част от полетите.

Австралийският въздушен оператор Qantas ще си сътрудничи с най-големия производител на електроника в Южна Корея - Samsung. Компанията ще предоставя устройствата, които ще допринесат за още по-ефектното изживяване на борда на пътническите лайнери на Qantas.

Qantas предлага виртуални шлемове на борда на самолетите сиЗа да могат да се насладят изцяло на предложеното нестандартно удоволствие, хората на борда ще имат под ръка виртуално съдържание за специално разработените шлемове.

От австралийския авиогигант твърдят, че технологичните новости за пасажерите на борда ще доставят ново и нестандартно изживяване във въздуха.

Оливия Уирт, която е CEO на Qantas твърди, че технологията е изцяло нов начин за контакт с пътниците, защото самите те решават посредством шлема дали биха искали да преживеят кацане на пътнически лайнер A380, докато се намират на пистата или пълна виртуална обиколка на новата ВИП чакалня на авиооператора в Лос Анжелис.

По думите на Уирт шлемът представлява непознат, но много атрактивен начин за анонсиране на новите дестинациите на Qantas, които предизвикват желание за посещение и биха популяризирали туризма в конкретна дестинация.

Оливия Уирт твърди, че скоро шлемовете в първа класа на част от самолетите, собственост на Qantas ще предлагат и т.нар. виртуални светове на любими холивудски продукции, въпреки че на този етап няма яснота какъв точно обем от филми ще може да е достъпно в непознатия до момента формат "витруална реалност".

Qantas предлага виртуални шлемове на борда на самолетите сиАвстралийския авиопревозвач Qantas сътрудничи и с Jaunt - продуцентска фирма, която работи върху съдържанието на hi tech шлема.

Бен Ууд, който е експерт от компанията-консултант CCS Insight заяви, че не е сигурен дали точно самолетите са най-адекватното място за проекта "виртуална реалност". Според Ууд няма нищо по-стресиращо от това да седиш рамо до рамо до човек с подобна каска на главата си. Бен Ууд не е убеден и в самата безопасност на така прехваленото виртуално преживяване по време на самолетен полет.

За да са сигурни в успеха на устройството, от Qantas ще проведат първоначално 3-месечни проби и то на борда на конкретни самолети от Австралия до Западния бряг на САЩ от 15-ти март. С подобни шлемове за виртуална реалност ще бъдат оборудвани и чакалните за ВИП пасажери в Мелбърн и Сидни.

Коментирайте

Вижте още

news_pict_20170719164343000000.jpg
Ръчният багаж на Wizz Air - изцяло безплатен от края на октомври 2017повече
news_pict_20170622121658000000.jpg
Лятна промоция на Wizz Air за всички полети до Лондонповече
news_pict_20170310142644000000.jpg
Wizz Air с нов полет от София до Братислава. Евтини билети от 2,99 евро до много дестинацииповече

Коментари

0

Търси самолетни билети

Брой пътници според възрастта (макс. 9 души)
18+ г
12-18
2-12г
0-2г
Самолетни билети Тел Авив - София
203 EUR