Внимание! Робот на борда на самолет (ВИДЕО)

767
17.12.2014

Революция в историята на световното въздухоплаване! Робот със самолетен билет се качи на борда на самолет на Lufthansa, който излетя от Лос Анджелис за Франкфурт на Майн. Хуманоидът Атина буквално събра очите на всички пътници още на летището в американския мегаполис - лейди Атина беше облечена с бяла фланелка и червени кецове

Придружителите на изкуствената дама Атина я бяха настанили в специален стол за хора в неравностойно положение. Не спираха светкавиците на апаратите на любопитните пасажери, докато хуманоидката взимаше своя самолетнеи билет.

Атина е собственост на "Саркос", компания от в Солт лейк сити. Купеният от "Макс Планк" робот е част от проект, в който ще изпълнява опасни задачи като разчистване след тежка авария в атомна електроцентрала, например.

Внимание! Робот на борда!

На този етап Атина може само да седи и да предизвиква усмивките на околните. Причината - в процес на разработване е софтуерът, който ще движи краката на най-новата хуманоидка в света! Ръцете на дамата се движат безотказно, а устата й изпъква в син цвят върху бялата глава, пълна с камери и сензори.

Внимание! Робот на борда!

През целия презокеански полет 9801 на авиокомпания Lufthansa Атина седеше на седалка като останалите пасажери и то със закопчан колан. Като всяко електронно устройство на борда тя трябваше да бъде изключена. Придружителите на хуманоидката Жанет Бог и Александър Херцог и заявиха, че е имало вариант Атина да бъде превозена в багажното отделение, но двамата искали да видят реакциите на хората, когато е толкова близо до тях в самолета.

Внимание! Робот на борда!

Инвазията на хуманоиди в края на годината е осезаема. В началото на декември Nescafe предпочете робот да помага при продажбата на кафе машини на марката в Япония.

Елегантният бял хуманоид, наречен Pepper има монтиран таблет на гърдите. Основната му функция е да си общува с клиентите в магазините за бяла техника, за да чуе техните навици и предпочитания за това как обичат да пият сутрешното си кафе.

Робот помага на Nescafe да продава кафе машини в Япония

Роботът Pepper, който е оборудван с най-новите технологии за разпознаване на глас и емоция, е в състояние да прочете изражението на всяко човешко лице, а чрез тона на гласа да анализира как се чувствате в момента.

Коментирайте

Вижте още

news_pict_20170719164343000000.jpg
Ръчният багаж на Wizz Air - изцяло безплатен от края на октомври 2017повече
news_pict_20170622121658000000.jpg
Лятна промоция на Wizz Air за всички полети до Лондонповече
news_pict_20170310142644000000.jpg
Wizz Air с нов полет от София до Братислава. Евтини билети от 2,99 евро до много дестинацииповече

Коментари

0

Търси самолетни билети

Брой пътници според възрастта (макс. 9 души)
18+ г
12-18
2-12г
0-2г
Самолетни билети София - Корфу
109 EUR