Евтините полети на Ryanair до САЩ се отлагат

1152
21.03.2015

Само няколко дни продължи радостта на хората, които са прочели новината, че една от нискобюджетните компании Ryanair планира евтини полети до щатите от Европа.

Low cost компанията обяви, че се отказва от тези свои намерения и засега изоставя своите планове за развитието на нискотарифни трансатлантически полети. Това изявление идва четири дни след като отново официално бе съобщено от Ryanair, че бордът на директорите е обсъждал и одобрил такъв план, според който ще изпълнява евтини полети между Европа и САЩ с евтини самолетни билети от порядъка на 15-20 долара в двете посоки.

Според последното изявление на компанията, на този етап не е бил разглеждан, нито пък е одобряван какъвто и да е проект за трансатлантически полети и компанията не възнамерява да прави подобно нещо.

В началото на седмицата от Ryanair обявиха, че бордът е одобрил старта на план, който предвижда нискотарифни полети до САЩ да стартират в рамките на пет години. Периодът е такъв, защото на компанията е необходимо да си осигурят самолети за дългите полети.

Оповестената идея от страна на компанията е била, да се предложат евтини трансатлантически полети между 12 до 14 града в Европа и още толкова в САЩ. Споменато бе, че цената на билета в едната посока ще бъде от порядъка на 15 долара, което още с обявяването си бе оценено като абсурдно евтино от доста хора. Сега коментарите са, че явно икономическата обосновка е надделяла и е спряла за момента амбициите на авиопревозвача.

Евтините полети на Ryanair до САЩ се отлагат за неопределено време

На този етап, трансатлантическите маршрути, които се изпълняват между Европа и Америка се доминират от компании с отдавна установени традиции на подобни полети. Това са "Бритиш Еъруейз" и "Америкън Еърлайнс".

Само преди две години, една от нискотарифните компании също започна да изпълнява по-евтини полети до САЩ. Става дума за авиокомпанията Norwegian Air Shuttle, която е със седалище в Осло. Наскоро обаче, от компанията обявиха, че разходите за разширяването на нейните полети, както и споровете с регулаторните органи на САЩ, които също са част от тези разходи, са довели до първата финансова загуба на Ryanair от осем години.

Коментирайте

Вижте още

news_pict_20170719164343000000.jpg
Ръчният багаж на Wizz Air - изцяло безплатен от края на октомври 2017повече
news_pict_20170622121658000000.jpg
Лятна промоция на Wizz Air за всички полети до Лондонповече
news_pict_20170310142644000000.jpg
Wizz Air с нов полет от София до Братислава. Евтини билети от 2,99 евро до много дестинацииповече

Коментари

0

Търси самолетни билети

Брой пътници според възрастта (макс. 9 души)
18+ г
12-18
2-12г
0-2г
Самолетни билети София - Москва
242 EUR