easyJet (ИзиДжет)

създадена
седалище
IATA код
полети от и до България
1995
Лондон
U2
София
Самолетни билети от easyJet

Easy Jet е британски нискотарифен авиопревозвач и съществува от 1995 г. Същевременно е и една от най-големите нискотарифни авиокомпании в Европа. Главното седалище се намира на летище Лондон Лутън. Още от самото си създаване, Изи Джет извършва полети по най-популярните бизнес и туристически дестинации в Европа, утвърждавайки се като сигурна и предпочитана авиокомпания. Easy Jet разполага с най-новите и най-модерните самолети в света – 120 самолета от вида Airbus A319 и Boeing 737, и извършва полети по над 70 маршрута. Самолетите на авиокомпанията се приземяват на централните европейки летища.

Easy Jet не издава хартиени самолетни билети. Достатъчно е пътникът да разполага с документ за самоличност (лична карта или паспорт в зависимост от дестинацията). Авиокомпанията продава еднопосочни евтини самолетни билети като едновременно с това предоставя неограничена възможност за избор на дата на връщане. Не се изисква минимален брой дни престой, за да бъде един самолетен билет на най-ниска цена. В случай че пътникът закъснее за своя полет, той има право да пътува със следващия възможен, срещу постоянна такса от 35 британски лири, при условие, че не пристигне на летището по-късно от два часа след планирания и резервиран от него първи полет. Ако пристигне по-рано на летището и ако има свободни места, може да пътува с по-ранен полет без да доплаща за тази услуга.

Заемането на местата в самолетите на Изи Джет става по избор на пътниците, защото авиокомпанията не разпределя предварително свободните места. Качването на борда на самолета се осъществява по реда на групите с предимство. Easy Jet осигурява помощ на пътуващите хора с увреждания, както и на трудноподвижните пътници. Първи в самолета влизат пътниците SB, т.е. тези, които са закупили Speedy Boarding / Speedy Boarding Plus към своя самолетен билет. След това на борда се качват пътниците от група SA. Това са пътници, които се нуждаят от специални грижи, както и семейства с малки деца. Следващата група, която се качва на борда, е група А. Това са пътниците, които са преминали през летищната проверка онлайн, както и първите 30 пътуващи, които са преминали през летищната проверка на летището. Последни в самолета влизат пътниците от група В.

Easy Jet няма ограничения за теглото на ръчния багаж. Всеки пътник може да вземе на борда на самолета един брой ръчен багаж, с тегло, което позволява самостоятелното му и безпроблемно пренасяне и с размери, позволяващи да бъде поместен в специалното помещение за багаж над седалката. Максималната големина на багажа не може да превишава 55x40x20cм. Регистрираният багаж трябва да е с максимално общо тегло 50 кг., включително и спортни съоръжения, ако има свободно място в багажното помещение. Максималното допустимо тегло на един брой багаж е 32 кг. На бебетата пътуващи в скута на възрастен придружител не се полага отделна бройка багаж. Всеки допълнителен килограм към багажа се заплаща. За превоза на велосипеди, съоръжения за голф, ски, сърф и уиндсърф, парапланер или огнестрелно оръжие се заплаща допълнителна невъзвръщаема такса за един брой съоръжение и за всеки полет. Заплащането на допълнителна такса увеличава лимита на допустимия регистриран багаж на един пътник с един брой, отново с максимално тегло до 32 кг. Ако пътуващият се откаже от превоза на спортното съоръжение, заплатената такса за неговия превоз не се връща.

Авиокомпанията предлага цялостно обслужване на своите клиенти и редица допълнителни услуги – настаняване, наемане на автомобил, паркиране на летището, застраховка по време на пътуването и трансферите - услуги, които могат да се поръчат както онлайн, така и на гишетата на Easy Jet на всяко летище.

Търси самолетни билети

Брой пътници според възрастта (макс. 9 души)
18+ г
12-18
2-12г
0-2г
Самолетни билети София - Барселона
18.02.2015
59.99 EUR
Спира търсенето на тела на още пътници от самолета на ЕърЕйша, паднал в Яванско мореповече